Acne & Zorgverzekering

Wat is acne?

Acne is een van de méést voorkomende huidaandoeningen. Vaak krijgen we in de puberteit te maken met acne. Maar ook op latere leeftijd kun je er nog last van hebben en sporen van de acne terugvinden in de huid.

Acne uit zich vaak op het gelaat, de borst en de rug. Dit komt omdat hier de talgklieren veelvuldig aanwezig zijn. We kunnen factoren zoals stress, hormonale disbalans en bepaalde voeding relateren aan het verergeren van de acne.

Oorzaak

Acne is een ontsteking van de talgklier. Het ontstaat door een ontsteking of verstopping van de talgklier.

Dode huidcellen hopen zich samen op aan de opening van de talgklier, hierdoor raakt de porie afgesloten. Talg stapelt zich hierbij op, na enige tijd verwijdt de opening De uitmonding van de talgklier gaat zich na enige tijd verwijden, zo ontstaat een open mee-eter. De druk loopt op en uiteindelijk scheurt de talgklierwand open; vloeibaar talg en keratine komt in de omliggende huid terecht en zorgt voor een ontsteking. De P-acnes bacterie geeft ontstekingsstoffen af waardoor en roodheid en zwelling ontstaat.

Kenmerken van acne zijn een vette huid, mee-eters, pustels of onderhuidse ontstekingen. Verder kunnen er acne-littekens, rode vlekjes of pigmentvlekken ontstaan na ontstekingen.

Behandeling

Samen stellen we een behandelplan op. De behandeling wordt samengesteld afhangend van verschillende factoren. Een behandelplan bestaat dus ook vaak door een combinatie van verschillende behandelmethoden om zo tot het beste resultaat te komen.

Naast de behandeling in de salon is het belangrijk om thuis het herstellen van de huid voort te zetten. Door middel van persoonlijk product en behandeladvies, zorgen we samen voor een egale en gezonde huid.

Vergoeding

Onze acne specialisatie is erkend en staat geregristreerd bij Anbos en Skin Register. Β Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding voor acnetherapie vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar.

Queens by D heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

*De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. Check de polisvoorwaarden voor meer informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van uw behandeling(en).

Check hier de vergoedingen